جک ساختمانی

ما یک تیم متخصص در حوزه قالب‌بندی بتن هستیم. با سابقه‌ای فراگیر در ارائه خدمات قالب‌بندی بتن و تامین کننده انواع محصولات بتن، هدف ما ارائه بهترین راهکار‌ها و اجرای بهترین پروژه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و نیز مهندسی معکوس برای رسیدن به توانایی‌ها و توانمندی‌های بالاست.

025-33803080 | 025-33803070

آشنایی با جک ساختمانی و مزایای استفاده از آن

جک­ ساختمانی از جمله لوازم بسیار مهم در صنعت ساخت و ساز است که وظیفه حمایت از سقف سازه و ساختمان­ را انجام می‌دهد. این جک­ها دو لوله داخلی و خارجی دارند که قطر اولی 5 سانتی‌متر و قطر دومی 6 سانتی‌متر است. جنس این محصول از ورقه­‌هایی با ضخامت 5.2 میلی‌متر است. دلایلی که موجب کاربرد زیاد جک در سازه بتنی شده، به اقتصادی و مقرون­ به ­صرفه بودن این محصول برمی‌گردد.

برای آشنایی بیشتر با کاربرد و مزایای استفاده از جک در سازه‌ها آشنا شوید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مشخصات جک ساختمانی

به دلیل استفاده از جک در کفراژبندی سقف­های مختلف، پنج روش متفاوت برای تولید این محصول وجود دارد. به صورت کلی جک‌های ساختمانی، محصولی کاربردی بوده و با طول­های 3، 3.5، 4، 4.5 و 5 متری تولید و عرضه می­شوند. پیچ تنظیم آن از جنس رولینگ است و رزوه‌ها هم به دلیل مقاومت بالا در مقابل فرسایش، به صورت پرسی هستند. بیشترین حد تحمل جک‌ها حدوداً یک و نیم تن است.

کاربرد جک ساختمانی

جک‌های سقفی یا ساختمانی مهمترین جزو سازه­‌های بتی و سقف­های تازه ­ساخت هستند. این محصول استحکام زیادی داشته و از نظر اقتصادی نیز مقرون­ به ­صرفه‌تر از داربست بوده و مقاومت آن تا چندین تن وزن است. نکته­ تاثیرگذار بر عملکرد جک، وزن آن است، به طوری که هرچه وزن این محصول بالاتر باشد، قدرت تحمل آن نیز افزایش می‌یابد.

عامل دیگر موثر بر کارایی جک ساختمانی، ­ضخامت آن است؛ بنابراین برای پروژه­‌های ساختمانی بزرگ باید جک‌های ضخیم و دارای قطر بیشتر استفاده کنید. یکی دیگر از موارد مهم در استفاده از جک، قابلیت تنظیم ارتفاع است. در بدنه این محصول، مهره‌ها و پیچ­های مختلفی وجود دارد که به وسیله آنها می­توان ارتفاع را تنظیم نمود.

مزایای جک ساختمانی

در استفاده از جک‌های ساختمانی مزایای مهمی وجود دارد که عبارتند از:

  1. تنوع طول جک؛ به دلیل کارایی بالای این جک­ها در پروژه های ساختمانی، تولیدکنندگان طول­های مختلفی برای آنها در نظر می­گیرند. به­ علاوه، پیمانکار می­تواند طول و ضخامت دلخواه برای تولید جک را سفارش دهد.
  2. قابلیت تنظیم ارتفاع؛ درست است که مرحله طراحی سازه‌­ها با دقت انجام می­شود، اما ممکن است در حین اجرای پروژه، ایجاد تغییرات بزرگ یا کوچک برای افزایش زیبایی و مقاومت سازه ضروری باشد. در چنین مواقعی تغییر ارتفاع جک­ها مهم­ترین مسئله است.
  3. استفاده از پوشش­های رنگی مناسب؛ این پوشش‌ها باعث افزایش دوام و ماندگاری جک می‌شود. اگر مراحل ساخت پروژه طولانی شود، بارش باران، برف، رطوبت هوا و … سبب پوسیدگی و اُفت مقاومت جک نمی­شود.

استفاده در پروژه‌های مختلف؛ می توان از این جک­ها در انواع سقف­های یونولیت، تیرچه بلوک، وافل و… استفاده کرد. به همین دلیل، در بالای آنها سطح کافی برای اتکای سولجر، تراورس و تیرچه وجود دارد

انواع جک ساختمانی

جک­های ساختمانی تنوع بالایی دارند. شما می­توانید با توجه به نیازتان، جک مناسب را انتخاب و تهیه کنید. مدل‌های اصلی­ جک ساختمانی عبارتند از: جک فلزی، جک ساده، عراقی، تلسکوپی، بدون صلیب، شمعی، صلیب‌دار و جک­های U شکل.

کاربرد جک­های عراقی، صلیب­دار و U شکل در ارتفاع­ مختلف است. این جک­ها میزان مقاومت تا بیش از نیم تن وزن را دارند. با ما همراه باشید تا کمی بیشتر با انواع جک ساختمانی آشنا شویم: 

جک ساده

این محصول ساده‌ترین مدل جکی است که کاربرد آن برای شورینگ زیر سقف­های بتنی است. از کاربردهای دیگر این جک، مهار قالب دیوار و شاقول می‌باشد. جک ساده پرکاربرد­ترین جک سقفی بوده، اما دقت کنید که برای استفاده زیر پوتر سقف­های تیرچه بلوکی، مناسب نیست. شما باید در موارد اینچنینی از جک­ صلیبی به جای جک­ ساده استفاده کنید.

جک T شکل

تحرک ویژگی اصلی قالب‌بندی این جک است؛ در نتیجه انعطاف‌پذیری بالایی دارد. می­توان این جک را در هر زاویه چرخاند، اما برای استفاده در سازه‌­های سنگین مناسب نیست. متخصصان اعتقاد دارند طراحی­ های سنگین، اُفت مقاومت و استحکام جک T شکل را به همراه دارد.

جک عراقی

این جک­ها معمولاً در مدل ساختمان سازی عراقی رواج دارد. دو ویژگی استحکام و مقاومت آن موجب شده که در کشورهایی مانند عراق، ترکیه، تاجیکستان، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان و ترکمستان تقاضا برای استفاده از جک­های عراقی بیشتر شود. این جک به لحاظ هزینه در محدوده بیشتری نسبت به جک­های صلیب­دار قرار دارد. گام رزوه، فرق اساسی جک­های عراقی و صلیب­ دار است. به طوری که رزوه جک­های صلیبدار، گام هشت و رزوه جک­های عراقی، گام شش است.

قسمت های مختلف جک - ساختمانی

جک ساختمانی سه قسمت اساسی رزوه، مادگی و نری دارد. این جک­ها بخش دیگری به نام نگهدارنده اصلی دارند که در کنار این سه بخش، میزان تحمل وزن سازه­ و مهار مدولار را افزایش می‌دهد. بخش زیرین پایینی جک از لوله‌­ای با قطرهای متفاوت تولید می­شود که مناسب­ترین قطر برای جک­های سقفی 6 سانتی‌متر و ضخامت 2 میلی‌متر می‌باشد. قطر بخش رویی لوله، غالباً کمتر از بخش زیرین است، ولی ضخامت آن بیشتر می‌شود. به همین خاطر، قطر مناسب برای قسمت رویی لوله، 5 سانتی‌متر و ضخامت مناسب هم 2.5 میلی‌متر است.

جک­ ساختمانی معمولاً در دو دسته جک­های سبک و سنگین تولید می­شود. جک­های سبک قدرت تحمل کمتری داشته و برای سازه­‌های کوچک­تر مناسب هستند. ولی جک­های سنگین علاوه بر قابلیت تحمل سازه­های بزرگ، مقاومت بیشتری در برابر فشار از خود نشان می­دهند.

نکته: ابعاد و ضخامت این محصول توسط کارفرما و تولیدکننده مشخص می­شود. در یک تعریف کلی می‌توان گفت وزن جک ساختمانی در حالت استاندارد برابر با 14 کیلوگرم و ارتفاع آن نیز سه متر و بیست سانتی‌متر است.

برای تنظیم ارتفاع جک ساختمانی روی لوله نری سوراخ­هایی وجود دارد. این سوراخ­ها در فواصل منظم 10 سانتی‌متری قرار گرفته ­اند و پین‌های فنری دارند. با استفاده از انواع مختلف رزوه و گوه، این سوراخ­ها روی پیچ و مهره­‌های مادگی قرار می‌گیرند. می­توان براساس نوع پروژه­‌های ساختمانی، بخش نری را متحرک یا ثابت طراحی و تولید کرد.

قیمت جک ساختمانی

مهمترین عامل در تعیین قیمت جک، مواد اولیه بکار رفته در تولید این محصول است. دلیل اصلی تفاوت قیمت محصولات موجود در بازار نیز، به کیفیت مواد اولیه بازمی‌گردد. از طرفی قیمت جک­های عراقی به دلیل مقاومت و کارایی بالاتر در مقایسه با جک‌های صلیبی بالاتر است.  

نکته: در زمان خرید جک، تناسب و سازگاری محصول با نوع سازه را در نظر بگیرید. جک باید قدرت تحمل وزن سازه و فشارهای وارد شده را داشته باشد. هرگز نمی­توانید برای صرفه‌جویی در هزینه از جک‌های سبک و ارزان‌قیمت در پروژه ­های سنگین استفاده کنید.

کلام آخر

شرکت صنعت سازه با دارا بودن سابقه‌ای درخشان، تمامی لوازم ساختمانی را با کیفیت بالا و قیمت مناسب در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید برای خرید و یا دریافت مشاوره از کارشناسان این شرکت، با شماره 33803080-025 | 33803070-025 تماس گرفته و پس از استعلام قیمت‌ها، سفارش خود را نهایی کنید.